Súri vás to? Pozrite si naše

Skladovky
Články

Altánok nad vírivkou

hot tube in the garden gazebo

Premýšľate nad riešením zastrešenia vírivky? Jednou z možností môže byť aj záhradný altánok. Pozrite sa spolu s nami, ako vám táto záhradná stavba môže pomôcť vytvoriť si miesto, kde môžete nerušene relaxovať!

Čo v článku nájdete:

Mať na záhrade vlastnú vírivku ponúka množstvo výhod. Poskytuje skvelé miesto na relaxáciu, kde si môžete oddýchnuť po náročných dňoch. Je tiež miestom pre stretnutia a kvalitný čas s rodinou či priateľmi. Môžete si tak užívať príjemné chvíle odpočinku v obklopení prírody.

Taká mini oáza v záhrade je ideálny spôsob, ako si zaistiť možnosť relaxu kedykoľvek to budete potrebovať. A to bez toho, aby ste sa museli presúvať do mnohokrát preplnených wellness centier.

Pri riešení vírivky v záhrade sa často rieši aj otázka jej umiestnenia. Aby ste si mohli chvíle odpočinku vychutnávať naplno, dôležité je, aby ste mali zaistené dostatočné súkromie. Určite predsa nechcete, aby na vás pozerali zvedavé oči susedov či okoloidúcich, keď si práve vychutnávate dokonalý relax. Umiestnenie vírivky a zabezpečenie súkromia sú dve veľmi podstatné veci, od ktorých sa odvíja konečný zážitok pri kúpaní sa. No a práve tu prichádza do hry záhradný altánok.

altanok nad virivkou

Záhradný altánok totiž nemusí slúžiť len na záhradné posedenie. Dá sa využívať na mnoho ďalších účelov a medzi nimi aj na zastrešenie vírivky.

Výhody altánku nad vírivku

Ochrana pred vplyvmi počasia

Jednou z hlavných výhod umiestnenia altánku nad vírivku je ochrana pred poveternostnými vplyvmi. Či už je to silné slnko, dážď alebo aj sneženie, altánok poskytne úkryt, vďaka ktorému si budete môcť pohodlne vychutnávať vírivku bez ohľadu na aktuálne počasie.

Zvýšenie súkromia

Altánok nad vírivkou môže zvýšiť pocit súkromia. Pomôže dotvoriť vašu oázu odpočinku, kde môžete relaxovať bez obáv. Túto výhodu ocenia všetci, ktorí si chcú chrániť svoj osobný priestor a vytvoriť si súkromné ​​útočisko pred vonkajším svetom.

Estetická príťažlivosť

Z hľadiska designu dodáva altánok nad vírivkou do vonkajšieho priestoru nádych elegancie a sofistikovanosti. Môže slúžiť ako ústredný bod, ktorý zvýši celkovú estetiku vašej záhrady a vytvorí vizuálne príťažlivé prostredie na relaxáciu a zábavu.

Rozšírené využitie

Altánok poskytuje prístrešie a súkromie, vďaka čomu ho využijete nielen pri kúpaní sa vo vírivke, ale aj pri vonkajších posedeniach. Zaistí, že budete mať svoje súkromné ​​miesto pre príjemne strávený čas vo vašej záhrade.

zahradny domcek nad virivkou

Zdroj: welshhottubs.co.uk

Aký altánok zvoliť nad vírivku?

Na trhu je dostupných mnoho typov altánkov, od rôznych materiálov, cez prevedenie a štýl až po veľkosť. Pozrime sa na niekoľko najčastejších možností.

Tradičný drevený altánok

Drevený altánok môže poskytnúť útulný vzhľad a navodiť príjemnú atmosféru. Skvelou výhodou je, že sa hodí takmer do každej záhrady, od tradičných cez rustikálne až po moderné designy. Drevo samo o sebe navodzuje spojenie s prírodou, a tak drevený altánok môže ešte viac umocniť relaxačný potenciál vášho záhradného wellness. Výhodou tiež je, že si ho môžete natrieť alebo namoriť tak, aby vám ladil s dizajnom vašej záhrady, alebo ponechať prirodzenú farbu dreva pre prírodný vzhľad. Drevené altánky sú najčastejšie vyrábané z drevín, ako je céder, smrek či borovica.

Tip: Drevené altánky z našej ponuky sú vyrábané z borovicového či smrekového dreva, ktoré pochádza zo škandinávskych a sibírskych oblastí. Vďaka tomu, že vyrastalo v týchto severských podmienkach, má vyššiu hustotu a je tak pevnejšie aj odolnejšie v porovnaní s tuzemským smrekom či borovicou.

Modernejší kovový altánok

Tento typ altánkov má elegantné kovové rámy obvykle vyrobené z hliníka alebo ocele. Majú čisté línie a súčasný dizajn, ktorý môže záhrade dodať moderný nádych a mnohokrát sú doplnené aj rôznymi estetickými ornamentmi. Aj kovové altánky je možné povrchovo prispôsobiť tak, aby zodpovedali estetike záhradného prostredia. Kovové altánky sa hodia do moderných a minimalistických záhrad.

altanok nad virivkou v noci

Prírodný živý altánok

Aby ste si ešte viac umocnili pocit spojenia s prírodou, pre vašu vírivku si môžete zvoliť aj prírodný, živý altánok. Môžete k tomu využiť napríklad pergolu, okolo ktorej vysadíte popínavé rastliny, ako je napríklad vinič či ruža. Tak si vytvoríte miesto, ktoré hladko splynie s prírodným prostredím záhrady. Zeleň, ktorá sa bude na altánku popínať, vám poskytne pokojné prostredie s dostatkom súkromia bez toho, aby úplne blokovala výhľad na okolie. Navyše takýto prírodný altánok môže prilákať aj voľne žijúce živočíchy, ako sú motýle či vážky, čo ešte viac podporí spojenie s prírodou.

Ako altánok nad vírivku je však možné využiť aj ďalšie možnosti, ako je napríklad záhradný pavilón či dokonca stanový altánok.

Tip: Aby ste si zabezpečili dostatok denného svetla pri kúpaní sa vo vašej vírivke, môžete tiež zvážiť altánok so strechou z polykarbonátových panelov, ktorý vás ochráni a zároveň prepustí svetlo.

Nezabudnite na kvalitu

Každý štýl či materiál altánku inak prispieva k atmosfére a estetike vonkajšieho priestoru. Aby ste si ho ale užívali naplno a spoľahlivo vám slúžili, je dôležité zamerať sa na kvalitu materiálov.

Pokiaľ si nad vírivku vyberiete drevený altánok, je dôležité nezabudnúť na to, že drevo je prírodný materiál a môže ľahšie podliehať poveternostným vplyvom. Práve preto je kvalita dreva dôležitá – čím kvalitnejšie drevo, tým lepšia odolnosť. Dobrou voľbou by mohli byť, ako sme už spomínali, severské dreviny, ktoré sú odolnejšie voči vplyvom počasia. Samozrejme, pri drevených záhradných stavbách, vrátane altánkov, je tiež dôležité nezabúdať na pravidelnú starostlivosť. Aby ste si udržali drevo v čo najlepšom stave, treba ho pravidelne ošetrovať. Raz za čas mu doprajte prebrúsenie a opätovné natretie ochrannými nátermi.

Tip: Zaujíma vás, ako sa starať o drevené stavby? Potom by vám nemal ujsť náš článok Ako sa starať o drevené záhradné domčeky a altánky?

Pokiaľ ide o kovové altánky, kov je relatívne odolný materiál. Pokiaľ si pre svoju vírivku chcete zaobstarať tento typ altánku, vyberajte určite taký, ktorý má pevnú a stabilnú konštrukciu. Kovový altánok, ak je správne chránený či ošetrený, je odolný aj voči poveternostným podmienkam. Vplyvom slnečného žiarenia nebledne a nenapadajú ho škodcami. Môže na ňom však vplyvom vlhkosti vznikať korózia. Aby ste tomu zabránili, môže byť užitočné natrieť kovový altánok náterom proti hrdzi.

Riešenia pre zvýšenie súkromia

Pri zabezpečení súkromia vo vašej vírivke rozhodne zohráva dôležitú úlohu umiestnenie vášho vonkajšieho wellness. Ideálne je, ak si vírivku a altánok umiestnite do zátišia v záhrade, do jej rohu či na miesto, na ktoré nedosiahnu oči zvedavých susedov či okoloidúcich. Ak máte v záhrade stromy a kríky, ktoré by vám mohli poskytnúť aspoň čiastočné prekrytie, zvážte umiestnenie vírivky s altánkom v ich blízkosti.

Nie vždy však záhrada poskytuje dostatok súkromia. Našťastie, existuje niekoľko spôsobov, ako si ho zvýšiť.

Váš altánok môžete doplniť o bočné steny. Tie sa dodávajú v rôznych materiáloch, či už je to drevo, bambus alebo plast a poskytujú rôzne úrovne prehľadnosti.

altanok nad virivkou

Do altánku môžete zvoliť aj mriežkové panely, ktoré vám nielen zaistia súkromie, ale budú tiež slúžiť ako dekorácia. Je možné ich umiestniť na boky či zadnú časť konštrukcie altánku a skvele sa hodí pre popínavé rastliny. Tak si budete môcť vytvoriť prírodné zátišie, ktoré navodia spojenie s prírodou a zaistia súkromie.

Pre väčšie súkromie môžete zvoliť aj závesy, ktoré umiestnite po stranách vášho altánku. Môžete si vybrať rôzne farby tak, aby ladili s designom vo vašej záhrade. Navyše také závesy môžu dodať exotický nádych, vďaka čomu sa budete aj vo svojej záhrade cítiť ako na dovolenke. Závesy môžete podľa potreby kedykoľvek zatiahnuť alebo ich zaviazať, aby ste si užili výhľad do vašej záhrady.

Okrem doplnkov pre altánok môžete súkromie vo vašom záhradnom wellness zvýšiť aj strategickou úpravou terénu. V okolí altánku si môžete vysadiť rýchlo rastúce odrody vysokých rastlín, kríkov či stromov, ktoré vám poskytnú dodatočné prekrytie a vytvoria prírodnú bariéru medzi vašou vírivkou a okolím. Dobrou voľbou môžu byť ihličnaté kríky či stromy, aby ste mali súkromie zaistené počas celého roka.

Ďalšie funkcie a doplnky pre lepší zážitok

Aby ste si svoj čas odpočinku a relaxácie užili čo najviac, môžete si do altánku nad vírivkou zaobstarať niekoľko doplňujúcich funkcií.

Dokonalú atmosféru vám pomôže navodiť správne osvetlenie. Existuje niekoľko spôsobov a druhov osvetlenia do altánku. Môžete si do neho nainštalovať svetelné reťaze, ktoré dodajú romantickú atmosféru, úsporné led pásy s možnosťou farebného prispôsobenia či lampáše, ktoré si zavesíte na konštrukciu altánku. Môžete tiež zvoliť kombináciu viacerých typov osvetlenia a vytvoriť si pomocou neho atmosféru, ktorú práve chcete, či už je to jemné ambientné osvetlenie alebo jasnejšie osvetlenie pre lepšiu viditeľnosť.

altanok nad virivkou v noci

Do svojho záhradného wellness si môžete taktiež nainštalovať zvukové systémy či vstavané audio systémy a vychutnávať si tak počas relaxácie príjemnú hudbu. Ak nechcete veľa investovať alebo sa príliš trápiť inštaláciou týchto systémov, postačí vám aj prenosný bezdrôtový reproduktor, ktorý môžete napojiť na váš telefón. Tak sa vyhnete zbytočným „káblovačkám“.

Tip: Smart zariadenia môžu byť skvelým uľahčením a spríjemnením času stráveného v záhrade. Prečítajte si viac v našom článku Ako využiť smart zariadenia v záhrade?

K vírivke si taktiež môžete pridať napríklad menší barový pult, na ktorom môžete podávať nápoje a občerstvenie, napríklad ak si k sebe do wellness pozvete priateľov.

Do altánku nad vírivku si môžete zaobstarať aj ďalšie doplnky, ako napríklad úložný priestor na všetko, čo k vášmu wellness budete potrebovať, či už sú to uteráky, papuče, sviečky alebo aj nejaká tá fľaša prosecca. 🙂

Altánok nad vírivkou je skvelým spôsobom, ako si vytvoriť oddelený priestor vo vašej záhrade určený na relaxáciu. Zaistí ochranu pred poveternostnými vplyvmi, vďaka čomu si môžete pobyt vo vírivke vychutnávať v akomkoľvek počasí. Zaistí tiež viac súkromia, a tak budete môcť nerušenie odpočívať. Nech sa rozhodnete pre akýkoľvek typ alebo materiál altánku, pomôže vám spríjemniť a uľahčiť vaše chvíle relaxácie. Pri výbere altánku nad vašu vírivku sa môžete inšpirovať aj našou ponukou drevených altánkov. Pokiaľ vás niektorý z nich zaujme, neváhajte nás kontaktovať, veľmi radi vám zodpovieme všetky vaše otázky či poradíme pri výbere.

magazín ďalšie odporúčané

Radosť z nákupu Ďalšie dôvody
prečo si vybrať nás

  • 3 ročná záruka v cene každého produktu
  • Ku každému produktu impregnat zdarma
  • Za každý predaný produkt vysadíme 10 stromčekov 
  • Facebook
    4,9/5
    85 recenzií
Záhradný domček SANTIAGO
Moderný altánok UTAH
Záhradný domček MONACO
Záhradný altánok OREGON
Záhradný domček SANTIAGO
Záhradný domček PULA
Záhradný altánok ARIZONA
Záhradný domček VALENCIA
Záhradný Domček PULA

Veľmi vyzdvihujem spôsob komunikácie. Rýchle reakcie, ústretovosť, informovanie zákazníka o všetkom. Chlapi- montážnici boli milí, ústretoví, slúšní. Super! Veľa zdaru Vám prajem!

Ján L

Skvelá komunikácia, poradenstvo, rýchle jednanie s firmou a výsledkom je nadherný altánok, s ktorým som nesmierne spokojná. Ďakujem a MôjAltánok vrelo odporúčam!

Terézia Šoltésová, Rokycany

Výborná robota, veľmi slušná trojica pracovníkov a za 8 hodín bola táto chatka postavená. Jednoznačne nás MojAltanok.sk prekvapili vysokou úrovňou svojej práce. Doporučujeme!

Zuzana a Maroš Oravcoví, Košice

Naša škola využila služby firmy MôjAltánok a musíme ju pochváliť za kvalitne odvedenú prácu. Žiaci a učitelia môžu altánok využívať bez obáv o svoje zdravie. Ďakujeme a vrelo odporúčame ďalším záujemcom ☺

Mgr. Daniela Ďurkovská, Bratislava Riaditeľka ZŠ Sokolíkova

Výborná komunikácia pri objednávke. S montážou sme boli spokojný, cena zodpovedá kvalite. Domček splnil naše očakávania, určite odporúčam ostatným.

Peter Sirotnak, Veľký Šariš

Profesionálny prístup, rýchla odpoveď, dobré služby, tovar splnil očakávania na 100%. Odporúčam.

Matúš Hovanec, Dovalovo

Záhradný altánok bol už dlhšiu dobu našim snom, preto sme veľmi spokojní s kvalitou, termínom dodania a montážou od tejto spoločnosti. Veľmi pekne ďakujeme za kvalitne prevedenú prácu

Michal Lacko, Stará Kremnička

Maximálna spokojnosť s komunikáciou. Vybavenie a termín dodania bol dokonca kratší, ako bolo dohodnuté a úplne top bola práca dvoch chlapov na stavbe samotného domčeka- z našej strany úplná spokojnosť. Ďakujeme!

Adela Birova, Choča

Bol som veľmi spokojný s prístupom ako aj s prácou pracovníkov priamo pri stavbe domčeka. S domčekom sme taktiež veľmi spokojní, úplne spĺňa naše predstavy. Vďaka.

Ján Gonda, Levice